17 Nisan 2009 Cuma

Hoşgeldin Arya'mız....



Bazen kızıma kardeş yap(a)mama duygusu üzüyo beni. Çocukken 3 kardeş az yoluşmadık biz. Abimin Padişah olduğu bir hiyerarşik düzen vardı aramızda. Abimiz delikanlı olana kadar aynı odada kaldık  3kardeş. Gece oldumu ışık kapatılacak tabi. koğuş komutanı abim "tuğçe ışığı kapaaat" buyururdu.ama tabii benden küçük bi kardeş olması beni onbaşı kılıyodu ve bende "Gökçe ışığı kapaaaat" buyururdum. Asi kardeş Gökçe, az bi isyan etmeye çalışsada o kapatırdı ışığı :)
Saç baş yoluşamazdık biz. Komutan onbaşına, onbaşı er'e girişirdi genellikle...
Ama komutan bazen adil davranırdı.Onbaşı er'e tokat atmıştı birgün ve adil komutan, er'e "sende ona tokat at" buyurmuştu. yedim tokatı ama eminim başka bi görevde öcünü 
almışımdır :)) Böyle bi emir-komuta zinciriyle büyüdük.hep kaçardık birbirimizden.
kardeş ayakbağıydı, paylaşma zorunluluğuydu, bol kavgaydı küçükken....
Ve büyükken bide baktıkki kardeş, gerçek dostluk, karşılıksız sevgi, bağlılık ve bağımlılıkmış...
Onsuz olmazmış...
Naapsakmış da Öykü'ye kardeş yapsakmış...
Şu anda yapamıyoruz. Allah isteyenlere versin...
Neyse ... Asıl söyliyceğim küçükken kardeş kötü, kuzen iyiydi.
En güzel anılarımı kuzenle yaşadım.
Hafta sonları birbirimizde kalmak için canatardık.
Hele benim kuzen çılgındı biraz , o hafta sonları bitmesin bitmesin bitmesindi....
Ne anılar ne anılar.
Şimdi o kuzen sağolsun benim kızıma bi kuzen doğurdu, hemde kız.
Made in USA :)
Şimdi ben hayal kuruyorum.Şu an ordalar ama Arya'cık çok büyümeden gelicekler ve
Öykü - Arya ikilisi bizim anıları tazeliycekler...
Harçlıklarla goralı yiycekler, birbirlerinin kotlarını giyicekler, okulu kırıp erkeklerle buluşacaklar (şaka şaka babasııı), pijama partileri yapıp geceyarısı banyoda örgü örücekler, tencere kapağı fırlattıkları mercedesin sahibinden kaçıcaklar (hahaaaaa bu ayrı bi post olur),
makarna süzerken gözlükleri buharlanıcak makarnalar heba olucak gülme krizine giricekler. ve daha neler neler.....
Canım kuzeniiim iyiki varsın ve iyiki kızıma bi kuzen verdin.Seni çok seviyorum...

12 yorum:

ÇAğ dedi ki...

Tuğçeeee hadi anlat ne olur çok merak ettim.Kardeş konusu bende pek anlatılacak cinsden değil,Ayça tek olsun istiyorum diyorum, zaman zaman zaman...
Öptüüüm

meltem dedi ki...

oooy oy çok tatlı gerçekten hoşgeldin miniğim..
maşallah sana

ben de nehirin bi kardeşi olmasını çok istiyorum ama gücüm yok :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Allah ananlı babalı büyütsün maşallah ona çok şeker.Ben kotamı doldurdum:)) Yaparsam eğer birgün mikroenjeksiyonla üçüz yapıcam hehehe

keLemek dedi ki...

abla-abi kardeş olmanın tarifi gerçekten yapılabilecek türden değil.o yüzden yaşanması gerekliliği hissi doğuyor..umarım dilediğiniz gibi olur herşey o konuda (:
ve minik hoşgelmiş..güzel sağlıklı bir ömür onun olsunmuş..

bizde o kadar küçüktük değil mi yaa.mitoz bölünme nelere kadirsin :)))

Primarima dedi ki...

maşallah diyelim yaa,nasılda tonton duruyor:)

ARYA'S MOMMY dedi ki...

yaaaa;((( ben yeni ogum yaptim diye mi zir zir zirliyorum yoksa bu yazi cok mu guzel olmusss! Mercedes'e tencere kapagi firlatmada bile hem gulup hem aglama kapasitesine sahibim su an:))) Hayatta en cok istedigim seylerden biri Oykushumle kizimin en az bizim kadar iyi anlasip, en guzel anlari birlikte yasamalari.. bizim yarimiz kadar eglenseler, dunyanin en sansli insani olurlar. Seni cok seviyorum canim Tugcem, iyi ki varsin, iyi ki kuzenimsin, iyi ki kizima Oyku abla dogurmussun zamaninda:))) Allah ikisine de uzun ve mutlu omurler versin, hep birlikte uzun seneler gulelim :)

ARYA'S MOMMY dedi ki...

yaaaa;((( ben yeni ogum yaptim diye mi zir zir zirliyorum yoksa bu yazi cok mu guzel olmusss! Mercedes'e tencere kapagi firlatmada bile hem gulup hem aglama kapasitesine sahibim su an:))) Hayatta en cok istedigim seylerden biri Oykushumle kizimin en az bizim kadar iyi anlasip, en guzel anlari birlikte yasamalari.. bizim yarimiz kadar eglenseler, dunyanin en sansli insani olurlar. Seni cok seviyorum canim Tugcem, iyi ki varsin, iyi ki kuzenimsin, iyi ki kizima Oyku abla dogurmussun zamaninda:))) Allah ikisine de uzun ve mutlu omurler versin, hep birlikte uzun seneler gulelim :)

tuğçeadaş dedi ki...

çağlayancıım, yanlış yazmışım.Tencere kapağı diil o, bildiğin tencere:))
Kuzenin köpeğini dolaştırmaya çıkmıştık, parkta oynayan veletler köpeği kızdırmaya başladılar.Biz hızlandıkça veletler peşimizde köpeğe havlıyolar, korkutuyolar vs vs... en sonunda kuzen sinirlendi.ve yolun ortasında ne aradığını haala bilmediğimiz tencereyi aldığı gibi fırlattı :)) hedef çocuklarmıydı kendisine sormak lazım hahaaaa:) ama tencere cillop bi mersedesin kaputunu feci şekilde göçertti :) çocuklar mahallenin çocukları olduğundan, mercedes sahibi abiyi tanıyolar tabi "Osman abiiii, Osman abiiiii" nasıl bağırıyolar :)) kaçtık, kovaandık bi korku bi heyecan ve sonunda gülme krizi tabiii....
ve daha niceleri....Ayça tek olsun, kuzeni olsun o zaman ;)

meltem, sende 'yunus' al o zaman hehee:)))

fundacım, üçüzmüüü :)) sen doldurmuşsun kotayı delirme :)

kelebeeek, mitoz haa :)))))

primacım, saolasın öpüyorum...

rozto,Arya'nın mommysi, lohusasın ya ondandır hihiiii:))) zeni zeviyorum demişmiydim ;)

Gökçesii dedi ki...

Hoow how how orda bi dur bakalım ablaların en datlısı. O tokatı bana abim attırdı ama ben sana tokat attım diyemem :)) Sana şöyle bi deymiştim ama daha elim yanağından sekmişti ki sen bana bi çakmıştın!!! 360 derece dönüp olduğum yere yığıldığımı hatırlıyorum :))))) Yoo bu yorumu silmeye kalkma sakın aynen böyle olmuştu. Ayrıca tabii ki ben bu uygulamayı hala O-NAY-LA-MI-YO-RUM! Şimdi anlatıp gülüyoruz ne ala :)

Ben o kuzenle olan eğlenceyi hiç yaşamadım ama ablayla olan gülme krizlerini çok yaşadım :) Ablamla beraber evden çıkmak = gülme krizi demekti. Hala güler hala eğleniriz hala en yakın dostumdur ve ölene kadarda öyle kalacaktır canım ablam :)

Dip not: Küçükken ablamın tırnaklarını kesmesi için babama ne kadar yalvarsamda kesmemişti. Hala bir gece uykusunda bunun intikamını alma planları yaparım NİYUHAHAHAHAHA! Çok kötü gördüm kendimi...

Siz böyle sevgi kelebeği modunda olduğuna bakmayın :) Tırnaklarını çıkardığı zaman cüssenize gücünüze ne kadarda güvenseniz de pişman olursunuz :)) Zayıf ve çelimsiz olduğu için "doğa ana" ona böyle bir savunma sistemi vermiş ahahahahaha :)))

Bende Zeviyorummmmm :)

Arya's Mommy and Daddy dedi ki...

Hikayeye bir kac sey eklemek istiyorum. Duccem, hatirlarsan kacarken yakalanmamak icin ayri yollara dagilmis, sonra hicbisey olmamis gibi evde bulusmustuk:))) Babamlara caktirmamistik hihoho:)) Gokcecikim, atma bi kere, kuzenle gulme krizlerinin alasini sen yasadin, hatta bi Caka, bi de yer Caka:))) az kudurmuyoduk hepberaberken.. sadece azcik buyumeni beklemek zorunda kaldik ki havamiz bozulmasin (ayni Erce abinin bize yaptigi gibi) nihohoh:))) bi de surekli rahmetli Serhatcim, sen, ben ve Tugce sesimizi kaydedip krize girerdik:))))))))) bulamadik su kasetleri gittiiiii:)

tuğçeadaş dedi ki...

hahaaaa Gökçesiiiii koptum yahuu....
Canım kardeşim aynen Mervenin dediği gibi sadece biraz büyümeni beklemek zorunda kaldık o kadar. İnsanın bu kadar rahat trip yaptığı, küstüğü, çabucak gönlünü aldığı, annesini çekiştirebildiği, rahatça para istediği :), sen kalk ben oturucam dediği başka hiçkimse olamaaaz...Zeni zeviyorum ama tam sevgi kelebeği bloğuna dönmeye başladı burası :)))

Arya's Mommy and Daddy dedi ki...

ya simdi farkettim.. kizimin yuzu ne kadar sismis dogdugunda.. simdi bu sis surat, bu fonlu saclar gitti:))) Minicik bisey oldu.. saclar da azaliyo, artik kuaforden cikmis gibi degiller.. bi de aksi surat yapabiliyo artik bize.. ayni da bana benziyo oyle yaptiginda:))))))